Shumica e zviceranëve duan që testi për certifikatën Covid të bëhet me pagesë

0
228

Shumica e njerëzve në Zvicër janë në favor të faktit se testet për marrjen e një certifikate Covid nuk duhet të jenë më falas. Këtë e tregon një sondazh i realizuar nga gazetat të shtëpisë mediale, Tamedia.

63 përqind e të anketuarve, pyetjes nëse njerëzit e pavaksinuar duhet të paguajnë për test ose jo, i janë përgjigjur me “po” ose “pak a shumë po”.

Përjashtim në këtë drejtim bëjnë mbështetësit e SVP, të cilët në pjesën më të madhe vazhdojnë të kërkojnë teste falas për certifikata, transmeton albinfo.ch. Megjithatë, të paktën 45 për qind e elektoratit SVP, pjesëmarrës në këtë anketë, kanë miratuar bërjen e testit me pagesë.

Këshilli Federal planifikon të vendosë të premten nëse dhe kur në të ardhmen, testet për certifikatën duhet të paguhen.

Sipas sondazhit, mbështetet gjithashtu fakti që të kërkohet certifikata për qasje në restorante, objekte kulturore dhe argëtuese. 67 për qind e pjesëmarrësve miratojnë këtë rregullore, e cila ka qenë në fuqi që nga 13 shtatori.

Por, duhet theksuar se shkalla e miratimit është dukshëm më e ulët në mesin e brezit të ri.