Eja ashtu si je – poezi nga Rabindranath Tagore

0
194

Eja ashtu si je, mos humb kohë me tualet,

Nëse gërsheti t’është prishur, apo flokun s’e ke drejt,

Nëse kordelin në bel s’e ke lidhur, nuk ka dert,

Eja ashtu si je, mos humb kohë me tualet.

Eja mbi bar me hapa të shpejtë,

Nëse këmbët t’i njomë vesa, nëse mbetesh pa sandale,

Nëse perlat të këputen nga xherdani, mos ki dert.

Eja mbi bar me hapa të shpejtë.

 

A po i sheh retë duke u mbledhur në qiell?

Varg lejlekët fluturojnë lart dhe era shpejton mbi shkurre.

Kafshët të trembura nisen vrap në stane.

A po i sheh retë duke u mbledhur në qiell?

 

Ti kot ndez llambën për t’u stolisur; ajo dridhet dhe e fikë era.

E kush mund ta vërejë se bloza qepallën s’ta ka prekur?

Se sytë i ke më të zi se retë e shiut?

Ti kot ndez llambën për t’u stolisur; ajo dridhet dhe e fikë era.

 

Eja ashtu si je, mos u vono me tualet

Nëse kurorën s’e ke thurur, s’ka dert?

Nëse zinxhirin e dorës s’e ke lidhur, ashtu lëre.

Është vonë; qielli u bë terr nga retë.

Eja ashtu si je, mos u vono me tualet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here