BE ofron miliona euro për mbrojtjen e oqeaneve në Indonezi

0
18

Bashkimi Evropian do të vërë në dispozicion 300 milionë euro shtesë në Indonezi, për financimin e iniciativave të reja për mbrojtje ne oqeaneve, kundër ndotjes ndaj produkteve plastike. Këtë e ka bërë të ditur Komisioni Evropian përmes një komunikate për shtyp Bali të Indonezisë.

Bashkimi Evropian është angazhuar në lidhje me 23 masa si projekte që synojnë luftën kundër ndotjes nga produktet plastike, rritjen e qëndrueshmërinë të ekonomisë blu dhe për përmirësimin e kërkimit dhe monitorimit detar”,  thuhet në komunikatë.

Projektit i nevojiten 100 milionë euro për të financuar projekte kërkimore dhe zhvillimi në luftën kundër ndotjes nga plastika. Gjithashtu edhe 82 milionë për projektet kërkimore detare dhe nënujore./OxygenPress.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here