Mësoni çka ka ndodhur me 25 janar

0
25

1881 – Thomas Edison dhe Alexander Graham Bell formuan kompaninë Oriental Telephone Company.

1890 – Nellie Bly udhëton Tokën rrotull për 72 ditë.

1915 – Alexander Graham Bell inauguroi shërbimin transkontinental telefonik të ShBA-ve.

1919 – U themelua Liga e Kombeve.

1942 – LDB: Tailanda i shpall luftë Shteteve të Bashkuara dhe Mbretërisë së Bashkuar.

1955 – Bashkimi Sovjetik përfundon luftën shtetërore me Gjermaninë.

1971 – Himachal Pradesh u bë shteti i 18-të i Indisë.

1981 – Jiang Qing, e veja e Mao Zedong u dënua me vdekje.

1990 – Avianca Flight 52 u rrëzua duke lënë të vdekur 73 udhëtarë.

2004 – Michail Saakashvili bëhet kryetar i Gjeorgjisë