“Tumankuqja”, në version origjinal

0
50

Mjaftojnë vetëm notat e para dhe gjithkush e dallon se bëhet fjalë për “Tumankuqen”. Por, teksi origjinal i këngës më të njohur çame është shumë i ndryshëm nga ai që njohim deri më sot.

Folkloristi i mirënjohur Fatos Mero Rrapaj ka sjellë shumë kohë më parë versionin origjinal të “Tumankuqe moj belhollë”, tekst i botuar në vitin 1960./27Al/OxygenPress.info