Ngjarjet e ndodhura me 5 dhjetor

0
43
Hand made earth toy on hands

663 – U formua Këshilli i Katërt i Toledos.

1492 -Christopher Columbus u bë evropiani i parë që ka shkelur në ishullin Hispaniola.

1815 – Themelohet Maceió në Brazil.

1893 – Paraqitja e parë e veturës elektrike.

1932 – Fizikani zviceran i lindur në Gjermani, Albert Einstein fiton vizën e udhëtimit për në Amerikë.

1945 – Flight 19 humbet në Trekëndëshin e Bermudit.

1955 – E.D. Nixon dhe Rosa Parks udhëheqin bojkotin e njohur si Montgomery Bus Boycott.

1957 – Sukarno largon tëgjithë holandezët nga Indonezia.

1989 – TGV Atlantique vendos rekordin e ri botërorë në shpejtësi me 482.4 km/h.

2003 – Bombarduesit vetvrasës vrasisn sëpaku 46 njeëz në një sulm në Rusi.

2008 – Federata Mikroneziane, njeh Republikën e Kosovës.

1782 lind Martin Van Buren, ish-president i ShBA-ve.

1901 lind Walter Elias (Walt) Disney, krijus i filmave të animuar

2013 vdes Nelson Mandela, politikan i Republikës Jugo-Afrikane./OxygenPress.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here