WhatsApp u jep përdoruesve “opcion shtesë për siguri” për të mbrojtur bisedat e tyre

0
700

WhatsApp tani do të lejojë përdoruesit të kodojnë skajet nga skajet në skajet e historisë së tyre të bisedave si një “shtresë shtesë, opsionale e sigurisë” për të mbrojtur një llogari.

Shërbimi i mesazheve në pronësi të Facebook tha se sistemi do t’u mundësonte përdoruesve si në iOS të Apple ashtu edhe në Android të Google të kodojnë rezervën e bisedave të tyre që ruhet në Google Drive ose iCloud. Kompania e quajti atë një nivel sigurie “asnjë shërbim tjetër global i mesazheve në këtë shkallë nuk siguron”.

Karakteristika së pari do të arrijë tek ata njerëz që përdorin versionin më të fundit të aplikacionit dhe mund të aktivizohet duke prekur një opsion të ri të koduar nga skaji në skaj, i cili do të shfaqet në cilësimet e aplikacionit.

Ata që zgjedhin të përdorin funksionin do t’u kërkohet ta sigurojnë atë duke krijuar ose një fjalëkalim ose duke përdorur një çelës kriptimi-me WhatsApp që konfirmon se sistemi nuk do të thotë se as ai dhe as ofruesit e shërbimeve rezervë nuk do të jenë në gjendje të lexojnë pjesën e pasme të një përdoruesi- ngritje ose qasje në çelësin e kërkuar për ta zhbllokuar.

‘WhatsApp u ndërtua mbi një ide të thjeshtë: ajo që ndani me miqtë dhe familjen tuaj qëndron mes jush. Pesë vjet më parë, ne shtuam kriptimin nga skaji në fund si parazgjedhje, i cili sot mbron mbi 100 miliardë mesazhe në ditë ndërsa udhëtojnë midis më shumë se dy miliardë përdoruesve, ”tha firma në një postim në blog. ‘Ndërsa mesazhet e koduara nga njëra anë në tjetrën që dërgoni dhe merrni ruhen në pajisjen tuaj, shumë njerëz duan gjithashtu një mënyrë për të mbështetur bisedat e tyre në rast se humbin telefonin. ‘Duke filluar nga sot, ne po vëmë në dispozicion një shtresë shtesë, opsionale të sigurisë për të mbrojtur rezervimet e ruajtura në Google Drive ose iCloud me kriptim nga skaji në skaj. “Asnjë shërbim tjetër i mesazheve globale në këtë shkallë nuk siguron këtë nivel sigurie për mesazhet, mediat, mesazhet zanore, thirrjet video dhe kopjet rezervë të përdoruesve të tyre.”