Shenjat që tregojnë se ftohja mund të jetë zhvilluar në pneumoni

0
869

Gjatë javëve të fundit britanikët janë goditur nga një super ftohje që kanë bërë shumë njerëz të ndihen keq.

Meqenëse gjërat janë rihapur pas pandemisë COVID-19 dhe britanikët po shoqërohen nga kollitja, ftohja e gripi. Ekspertët kanë paralajmëruar një rritje të pritshme të infeksioneve të frymëmarrjes këtë vjeshtë dhe dimër, gjë që përfshin pneumoni. NHS thotë se pneumonia është ënjtja e indeve në mushkëri, shkruan The Sun.

Zakonisht kjo shkaktohet nga një infeksion bakterial, por gjithashtu mund të shkaktohet nga faktorë të tjerë, siç është pneumonia e fituar në spital. Pneumonia mund të prekë njerëzit e çdo moshe, por ka grupe njerëzish si të moshuarit dhe fëmijët shumë të vegjël që janë më të ndjeshëm. Për shumicën e njerëzve simptomat e ftohjes zakonisht largohen brenda pak ditësh, këto mund të përfshijnë hundët dhe kollin. Për të diagnostikuar pneumoninë, mjeku ka të ngjarë t’ju pyesë nëse ndiheni pa frymë ose jeni duke marrë frymë më shpejt se zakonisht. Kjo gjithashtu mund të paraqitet në një formë të dhimbjes në gjoks dhe mund të keni pneumoni nëse iu dhemb gjoksi.