Thursday, September 23, 2021
BallinaAnkandMasat Vaskinimi Funksionimi

Masat Vaskinimi Funksionimi

Vaksinat funksionojnë në shumë mënyra, ato stimulojnë trupin tuaj për të formuar imunitet kundër virusit, kështu që në rast se ekspozoheni ndaj virusit ose mos merrni simptoma ose sëmundje, ose mund të merrni sëmundje të lehtë që nuk do të jetë fatale dhe mund të pastrohet lehtësisht nga imuniteti juaj. Vaksina nuk do t’ju bëjë një super njerëzor, por do të zvogëlojë sëmundshmërinë dhe vdekshmërinë e përgjithshme që lidhet me virusin. Ne ende duhet të vazhdojmë masat paraprake aktuale derisa virusi të vihet nën kontroll.

Por, kjo llogaritje ofron vetëm një objektiv të gjerë prej kur mund të ketë një rënie të madhe të përhapjes së virusit. Po ashtu, shifrat mund të ndryshojnë varësisht nga rajonet. Kjo poashtu vlenë dhe për Kosoven ku theksoj se nivelet e vaksinimit dhe faktorët e tjerë që ndikojnë në ndalimin e përhapjes së virusit, po ashtu mund të ndryshojnë nga vendi në vend, madje edhe brenda një qyteti.

Albina Hyseni

- Reklama -
ARTIKUJ TË NGJAJSHËM

MË TË SHIKUARAT