Gratë flenë më mirë pranë qenve sesa pranë burrave, sipas një studimi

0
103

Qentë kanë qenë gjithmonë “miku më i mirë i burrit”, por rezulton se ata gjithashtu mund të jenë partneri më i mirë i gjumit të një gruaje siç ilustrohet nga një studim.
Women Sleep Better Next to Dogs Than Next to Men, According to a Study
Dashamirët e qenve bashkohen, për një studim në vitin 2018 dhe sjellin një lajm të mirë: shumica e grave flenë më mirë pranë qenve sesa pranë maceve apo partnerit të tyre njerëzor. 962 gra në Shtetet e Bashkuara u morën në pyetje për studimin, nga të cilat afërsisht gjysma flinin me të paktën një qen, 1/3 flinin me një mace dhe mbi gjysmën e tyre flinin me një partner njerëzor.
Women Sleep Better Next to Dogs Than Next to Men, According to a Study
Në krahasim me gratë që flinin me një mace ose një njeri, ata që flinin pranë një qeni raportuan nivele më të larta të rehatisë dhe sigurisë. Kjo ka shumë të ngjarë sepse qentë janë të njohur për aftësinë e tyre për të mbrojtur pronarët e tyre dhe për të parandaluar çdo ndërhyrës. Për dallim nga macet dhe njerëzit, ata janë në gjendje të paralajmërojnë pronarët e tyre në lidhje me rrezikun e mundshëm shumë shpejt dhe në mënyrë më efektive.
Women Sleep Better Next to Dogs Than Next to Men, According to a Study
Qentë gjithashtu mund të inkurajojnë modele më të shëndetshme të gjumit me pronarët e tyre. Për dallim nga macet, ata kalojnë 75% të natës duke fjetur dhe kanë një nivel aktiviteti dukshëm më të ulët të natës. Por të flini me macen tuaj është po aq përçarëse sa edhe gjumi me një njeri. Përveç kësaj, macet shënuan më të ultën kur bëhet fjalë për ndjenjat e sigurisë dhe rehatisë.

Sidoqoftë, një studim tjetër zbuloi se në vend që të flinin direkt pranë qenit tuaj, të dy burrat dhe gratë kanë tendencë të pushojnë më mirë me qenin e tyre në të njëjtën dhomë. Kjo është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të kaluar më shumë kohë cilësore me miqtë tuaj të mbuluar me qime.

A flini me kafshën tuaj shtëpiake? A jeni dakord apo nuk jeni dakord me studimin?