Dita e “Puzzle”, mësoni çdo gjë për lojën që teston zgjuarsinë

0
78

Puzzle është lojë ndërkombëtare. 29 janari njihet si dita e Puzzle.

Dita Ndërkombëtare e “Misterit” festohet çdo vit në botë.

Puzzle u krijua në vitin 1995 nga kompanitë e lojërave në Shtetet e Bashkuara.

Në Ditën Ndërkombëtare të Puzzle, Puzzles të të gjitha përmasave “nderohen”, nga lojërat dhe familje të ndryshme.

Nëpër botë kjo ditë festohet duke zgjidhur një ose më shumë puzzle.

Një enigmë është një problem, apo enigmë që teston zgjuarsinë e zgjidhësit.

Por, kur u krijua Puzzle?

Puzzle e parë e “bashkimit të figurave” u krijua rreth vitit 1760, kur John Spilsbury, një gdhendës britanik dhe hartografist, ngriti një hartë në një fletë druri e që ai më pas e grisi rreth çdo shteti.

Spilsbury e përdori produktin për të ndihmuar në gjeografinë e mësimdhënies. Pasi u kap me publikun e gjerë, kjo mbeti përdorimi kryesor i puzzles deri në rreth 1820.

Ndërsa në fillim të shekullit të 20’, revistat gjetën se mund të rrisnin abonimet e tyre ditore duke botuar gara për bashkimin e fjalëve ose figurave.