Artikull i veçantë për peshkimin në Shqipëri

0
136

Portali italian i specializuar për peshkimin, “fishingmania.it”. i ka kushtuar një artikull peshkimit në Shqipëri, ku theksohet se Shqipëria është vendi i duhur për të gjithë turistët që duan të eksplorojnë vende të virgjëra e të egra, si dhe për peshkim.

Në artikull përmenden edhe Alpet Shqiptare duke shkruar se, “nga rrjedhat e majave të Alpeve Shqiptare gjithmonë ka ujë kristal, por edhe të pasur, veçanërisht të pasur me troftë, një lloj peshku tipik i zonës”

“Detet tropikale, por edhe Suedia, Irlanda, Kanadaja, Sllovenia, mund të themi me siguri se janë disa prej destinacioneve më të kërkuara për të ‘dashuruarit’ pas peshkimit. Teknikat më popullore janë peshkimi me grep, rrjet apo shtizë. Disa vende janë mijëra kilometra larg Italisë, ndërsa të tjerët janë vetëm disa kilometra larg. Pak njerëz e dinë këtë, por po shfaqet një realitet i ri, i cili përshtatet në mënyrë të përkryer me projektin e peshkimit jashtë vendit, në zona të vendosura dhe të pashkelura. Për çfarë po flasim?

Po flasim për një zonë të vendosur jo më shumë se 80 kilometra larg Italisë. Lehtësisht i arritshëm në rrugë ajrore, me traget, apo edhe me makinë. Një komb që po zhvillohet shumë nga këndvështrimi turistik.

Një vend i karakterizuar nga dy ngjyra: jeshile dhe blu. Në njërën anë pyjet e mëdha që mbulojnë pjesën më të madhe të territorit, kryesisht malore. Nga ana tjetër, përrenjtë, lumenjtë, liqenet e vendosura në brendësi dhe pamja e mrekullueshme e detit që ofron me qindra brigje magjepsëse për plazh.

Një vend i pazbuluar ende mire nga turistët, por në gjendje të japë emocione vërtet unike. Në njërën anë ujërat e brendshme, nga ana tjetër det. Nga rrjedhat e majave të Alpeve Shqiptare gjithmonë ka ujë kristal, por edhe të pasur, veçanërisht të pasur me troftë, një lloj peshku tipik i zonës dhe mbi të gjitha i papërpunuar. Peshkimi me grep apo me rrjeta janë teknika të praktikuara pak nga vendasit dhe duke përmendur faktin se në Shqipëri këto specie janë ekskluzivisht të egra. Për mos të përmendur liqenet që ashtu si dhe detet, nuk i nënshtrohen peshkimit profesional si dhe pa harruar të përmendin specien e veçantë: “troftën e liqenit të Ohrit”. Peshkimi në liqen mund të bëhet si nga bregu po ashtu edhe nga varka.

2019-a me të vërtetë fillon me një superlajm për ju përdoruesit Fishingmania! A doni më shumë informacion mbi detajet dhe çmimet ose për të marrë një paketë të personalizuar?/ATSH/OxygenPress.info