Ky është vendi që për t’u divorcuar duhet të visheni si dita e dasmës tuaj

0
40

Ka ligje të shumta kurioze në vende të ndryshme të kontinentit afrikan. Njëri prej tyre ekziston në Republikën e Ganës, në juglindje të Afrikës, ku divorci është i lejuar, por me një kusht.

Ganasit lejohen të divorcohen, por për sa kohë që njerëzit të marrin pjesë në gjykatë, të veshur në të njëjtën mënyrë  si kur ishin të martuar. Ky kusht krijon situata shumë humoristike në të ashtuquajturat Dhoma të Divorcisë, ku duhet të shkojnë Ganasit nëse dëshirojnë t’i japin fund martesës së tyre.

Në vendet e tjera afrikane si në Togo, fqinjët e Ganës, për të qenë në gjendje të divorcoheni, së pari duhet të shkojnë tek  vjehrria juaj dhe të shpjegoni arsyet tuaja dhe kështu ju mund të merrni miratimin e saj. Kjo është arsyeja pse Togo sot ka një shkallë divorci prej 0%./ Oxygenpress.info