Disa nga filmat vizatimor më edukues për fëmijë

0
617

Truri i fëmijëve nuk zhvillohet vetëm brenda katër mureve të një klase. Madje edhe koha televizive mund të ndihmojë në procesin mësimore duke i mbajtur ata të argëtuar.

Prindërit dhe edukatorët e fëmijëve të moshës shkollore – ata midis 5 dhe 7 – janë më të fokusuar në pastrimin e shkathtësive të tyre të matematikës, leximit dhe shkrimit. Ata i përdorin këto aftësi për të menduar të pavarur, si dhe për zgjidhjen e problemeve.

Kush thotë se joproduktivi i fëmijës suaj nuk mund të rritë IQ-në e tyre?

Këtu janë disa nga filmat vizatimorë më të mirë për fëmijët e moshës 5 vjeç e lart.

  1. Rruga Sesam

Gjenerata e fëmijëve – shumë prej të cilëve tani janë nënat dhe baballarët – u rritën me shfaqjen e këtyre fëmijëve. Por, më shumë sesa thjesht duke na dhënë karaktere të paharrueshme dhe episode të paharrueshme, kjo shfaqje është një nga ato më edukative të prodhuara ndonjëherë.

Një studim  zbuloi se fëmijët e moshës 3-5 vjeç që e shikonin këtë shfaqje kishin një fjalor më të gjerë deri në kohën kur mbërritën në shkollë të mesme. Për më tepër, fëmijët që shikonin Sesame Street kur ishin më të rinj kishin nota më të larta në shkencë dhe ishin lexues më të pangopur. Ata u përshkruan gjithashtu të jenë më krijues nga bashkëmoshatarët e tyre.

  1. Tayo: Autobusi i Vogël

Ky film vizatimorë  simpatik Korean po rritet në popullaritet – dhe me arsye të mirë! Jo vetëm që i mëson vlerat e mira, si mirësia dhe vlerësimi i miqësisë, ai i fut fëmijët në aftësitë reale të jetës. Këto përfshijnë respektimin e rregullave të trafikut dhe prioritizimin e sigurisë.

“Ndërsa fokusohet më shumë në aftësitë jetësore dhe më pak në bazat 123 dhe ABC, djali im dyvjeçar dhe unë të dyja i pëlqejnë. Djali im ra në dashuri me rrota në këngën e autobusit dhe sigurisht donte Tayo “, shkruan një nënë dhe edukatore në një përmbledhje të Tayo mbi mediat e Common Sense.

  1. Lagjen e zonjës Roger

Kjo seri e dashur klasike u mëson fëmijëve mënyra të thjeshta për të përdorur imagjinatën e tyre. Gjithashtu, ai mëson aftësitë sociale përmes situatave të përditshme. Mesazhet kryesore të shfaqjes, sipas mediave të përbashkëta, janë respektimi, vetëvlerësimi dhe përgjegjësia sociale.

Duke përdorur muzikën besimtare dhe argëtuese, Mister Rogers u mëson fëmijëve se si të vlerësojnë ndershmërinë dhe miqësinë. Ai gjithashtu u mëson atyre se si të kapërcejnë frikën e tyre ose të merren me tema komplekse si divorci ose humbja e një të dashur. Fëmijët shumë të vegjël mund të kenë nevojë për udhëzime kur bëhet fjalë për tema komplekse, por shfaqja përpiqet të përshkruajë këto koncepte në mënyrën më të thjeshtë të mundshme. Ashtu si paraardhësi i saj, Lagja e Mister Roger, kjo seri gjithashtu mëson strategjitë sociale në një mënyrë zbavitëse dhe të butë. Shfaqja gjithashtu mëson fëmijët se si të përqafojnë dhe të trajtojnë emocionet e tyre bazuar në moshën e tyre. Prindërit do të duan se si ky shfaqje vazhdimisht feston lidhjet e miqësisë dhe familjes, si dhe se si mëson aftësi të thjeshta jetësore të dobishme gjatë fazës parashkollore dhe më gjerë!

  1. Fjala Girl

Kjo shfaqje e animuar me argëtim fokusohet në pasurimin e fjalorit të shikuesve të tyre të rinj. Zë një heroinë të mençur, i cili, me fuqinë e fjalorit të saj të gjerë, tejkalon villains dhe kursen ditën!

Më shumë se sa mëson fëmijët se çfarë do të thotë fjalë, Ëord Girl gjithashtu i ndihmon ata të shpallë fjalë komplekse. Megjithatë, disa prindër nuk mendojnë se fëmijët shumë të vegjël mund të shikojnë shfaqjen, sepse ekziston një dhunë karikaturë. Por shumë prindër e rekomandojnë atë për ata që duan të zgjerojnë aftësitë e të folurit të fëmijës.

  1. Sid the Science Kid

Megjithëse rekomandohet për fëmijët deri në katër vjeç, kjo seri e animuar mund t’u mësojë fëmijëve të të gjitha moshave se si të ngazëllehen për të mësuar dhe zbuluar botën rreth tyre. Duke përdorur muzikë dhe humor, kjo shfaqje do të hapë rrugën për një dashuri për shkencën në një moshë të re. Kjo mënyrë interesante por argëtuese e të menduarit mund të ndihmojë intelektin e fëmijëve të grihë, si dhe kreativitetin e tyre. Pra, kjo është një fitore e favorshme. /The Asianparent/OxygenPress.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here