Vdes krijuesi i figurës “Batman”-Stan Lee

Në mëngjesin e ditës së hënë, ka vdekur , shkrimtari i njohur Stan Lee. Me qindra tituj dhe me më shumë karaktere për emrin e tij, ai është një nga arkitektët më të mëdhenj në të gjitha stilet komike., transmeton OxygenPress.

Ai po ashtu krijuesi i personazheve më të dashur të fëmijërisë si Black Panther, Spider-Man, X-Men, The Mighty Thor, Iron Man, The Fantastic Four, The Incredible Hulk, Daredevil, Ant-Man, etj.

Filmat e tij ishin përrallat aventura,  por ai nuk kishte frikë të përdorte platformën për të diskutuar çështjet sociale.

Ndërsa kontributet e tij janë ngadalësuar gjatë viteve të fundit, ai vazhdoi të krijojë dhe të shkruajë vepra komike edhe në vitet e mëvonshme të jetës së tij, dhe këmbanat e tij të markës tregtare në filma Marvel janë bërë një nga tropet më të këndshme të kinemasë më moderne. Ai ka ndërruar jetë në në një spital në Las Angelos, në moshën 95 vjeçare. /OxygenPress.info