Vdes 100 vjeçari, Wilfred DeFour

Wilfred DeFour, i cili shërbeu me Tuskegee Airmen gjatë Luftës së Dytë Botërore, u gjet i vdekur të shtunën në Nju Jork. Ai ishte 100 vjeç.

Policia e Nju Jorkut tha se oficerët iu përgjigjën një thirrjeje 911 në një vendbanim në Harlem dhe gjeti një njeri të identifikuar si DeFour pa ndjenja dhe pa reagim. Nuk kishte shenja të dukshme të traumave, tha policia, dhe ekzaminuesi mjekësor do të përcaktojë shkakun e vdekjes.

DeFour mori pjesë në një ceremoni muajin e kaluar për riemërimin e një zyre postare  nw Harlem në nder të Airmenëve të Tuskegee, njoftoi dega e CNN WABC.

Airmenët e Tuskegee ishin aviatorët e parë ushtarakë afrikano-amerikanë në trupat e shërbimit amerikan. Ata u stërvitën në aeroportin e ushtrisë Tuskegee në Macon County, Alabama.

“Më vjen keq që shumë nga shokët e mi nuk janë më këtu me ne,” tha DeFour, sipas WABC. “Kjo do të thotë se ka njohje për Tuskegee Airmen dhe kjo është shumë e rëndësishme.”

Grupi u tha në përgjithësi të përfshinte pilotë, lundrues, bombardues, personel për mirëmbajtje dhe mbështetje, të cilët kaluan një program trajnimi të Ushtrisë së SHBA për të afruar afrikano-amerikanët në përpjekjet e luftës, sipas Tuskegee Airmen Inc., një grup i përkushtuar për historinë e avionëve.

DeFour ishte teknik i avionit gjatë Luftës së Dytë Botërore, tha WABC. Pas luftës, ai punoi për Shërbimin Postar Amerikan për 33 vjet.