Sportistëve rus iu merren medaljet olimpike

Gjykata e Arbitrazhit për Sport, ka dënuar 12 atlet rus, në mesin e të cilëve edhe kampioni olimpik Ivan Uhov, në disiplinën kërcim për së larti nga Londër 2012-të. Uhov është dënuar me katër vjet mos pasje të drejtë gara dhe ndërkohë do ti merret edhe medalja e artë olimpike.

Kjo tani do ti takojë amerikanit Erik Kynardi. Në mesin e të dënuarve është edhe Svjetlana Shkoljina, e bronzta në kërcim për së larti nga olimpiada e Londrës si dhe nga botërori i Moskës, 2013-të. Po ashtu edhe ajo morri një dënim prej 4 vite mos pasje të drejtë gara. /Alsat/OxygenPress.info