Perimet gjigante

Të gjithë kopshtarët mund të shpërthejnë në krenari kur shohin rezultatet e punës së tyre. Është aq e kënaqshme të dihet se jeni ju ai që i keni rritur këto fruta dhe perime. Por, disa njerëz vendosin synime edhe më të larta dhe duan të rrisin të mbjellat sa më të mëdha të mundshme. Për shembull, Steve Geddes i bëri njerëzit të mahniten me kungullin prej 1.146 kilogramësh dhe ashtu siç e shfaq edhe artikulli ynë, nuk ka limite në atë se çfarë mund të arrihet.

Ne nuk mund të besonim se një qepë ose panxhar mund të jetë më i madh se koka e njeriut. Por gjetëm 15 prova mahnitëse që gjigantët ekzistojnë me të vërtetë (të paktën në botën e perimeve).