Nuk mund të flini pas një dite të lodhshme, këto këshilla ju ndihmojnë

Ju keni pasur një ditë të zënë dhe mezi jeni duke pritur për një gjumë të mirë të natës, dhe kur shtriheni, një gjumë nuk vjen kurrë në sy.

Për të mposhtur pagjumësinë, zbato një nga këto këshilla.

Nëse pini duhan, mos ndizni  cigare para gjumit, pasi nikotina përshpejton punën e zemrës dhe trurit. Hani banane pasi ajo është e pasur me hormonin melatonin dhe amino acid triptofan, si dhe magnez, i cili do t’ju ndihmojë të bini në gjumë më lehtë.

Mos shikoni telefon apo televizor, pasi drita e emetuar prej tyre, së bashku me temat që ju frikësojnë, ndërhyjnë me orën tuaj të brendshme biologjike.

Pini qumësht të ngrohtë – një filxhan është i mjaftueshëm për t’ju qetësuar dhe për të fjetur, në saje të triptofanit, aminoacideve që përmban kjo pije. Ai krijon serotonin, i cili na qetëson.