NASA thotë se Toka mund të jetë vizituar nga jashtëtokësorët

NASA u krijua për të gjetur gjurmë të jetës jashtëtokësore në univers. Derisa, agjencia qeveritare  e  hapësirës ka ende për të gjetur ndonjë dëshmi përfundimtare se jashtëtokësorët ekzistojnë, një shkencëtar i NASA-s beson se ne mund të jemi vizituar tashmë prej tyre këtu në Tokë, transmeton OxygenPress.

Në një studim të ri, Silvano P. Colombano, i cili përveç që është shkencëtar në NASA Ames Research Center, është gjithashtu një profesor, teorizon se jeta inteligjente nuk mund të jetë ajo për të cilën jemi mësuar.

“Unë thjesht dua të theksoj faktin se inteligjenca që mund të gjejmë dhe që mund të zgjedhë të na gjejë (nëse nuk është tashmë) nuk mund të prodhohet fare nga organizmat me bazë karboni si ne,” shkroi Colombano në letër .

Pra, nëse jashtëtokësorët nuk janë me bazë karboni, çfarë do të bëjë kjo me supozimet tona rreth asaj se çfarë duhet të kërkojmë?

“Shpirtrat tanë tipikë të jetës nuk do të ishin më kufizime (edhe pse këto mund të merreshin me misionet shumëgenerative ose animacionin e pezulluar) dhe madhësia e” eksploruesit “mund të jetë ajo e një entiteti jashtëzakonisht të vogël super inteligjent” shtoi Colombano në letër.

Colombano gjithashtu sugjeron që jashtëtokësorët mund të kenë zbuluar teknologjinë që njerëzit nuk mund t’i kuptojnë akoma, duke bërë të mundur detyra të tilla si udhëtimi ndëryjor. “Nëse ne miratojmë një grup të ri supozimesh rreth formave të inteligjencës dhe teknologjisë më të lartë që mund të gjejmë, disa prej këtyre fenomeneve mund të përshtaten me hipoteza specifike dhe ne mund të fillojmë një hetim serioz,” sugjeroi ai.

Megjithatë, shkencëtari pranon se udhëtimi ndëryjor mund të jetë “një pengesë e pandërprerë, mbi kufijtë e mijëra vjetëve”, megjithëse ai shtoi se udhëtimi ndëryjor mund të jetë i mundur në varësi të asaj që supozojmë për forma të ndryshme të jetës.

“Duke konsideruar më tej se zhvillimi teknologjik në qytetërimin tonë filloi vetëm rreth 10K vite më parë dhe ka parë ngritjen e metodologjive shkencore vetëm në 500 vitet e fundit, mund të supozojmë se mund të kemi një problem real në parashikimin e evolucionit teknologjik edhe për mijë vjetët e ardhshëm , e lëre më 6 milionë herë aq shumë! ” shpjegoi ai.

Colombano, i cili mban një doktoraturë në shkencat biofizike sipas faqes së tij LinkedIn, tha gjithashtu se jo çdo shikim i UFO-ve mund të “shpjegohet ose mohohet” dhe u kërkoi njerëzve të shohin “shumën e madhe të zhurmës” kur bëhet fjalë për raportimin në këtë temë.