Muzikë elektronike në natyrë, Rana e Hedhun pret 10 mijë vizitorë

Shqipëria me natyrën e bukur, plazhet mahnitëse dhe monumentet e kulturës po tërheq gjithnjë e më shumë vëmendjen e turistëve të huaj.

Turizmi i aventurës, bregdeti dhe çmimet e lira janë disa ndër arsyet që kanë bërë për vete turistët e huaj nga vendet e Europës, por jo vetëm.

Përveç natyrës, edhe eventet kulturore po tërheqin turistë. Festival i ri, ndryshe nga herët e tjera, kur organizime të tilla janë bërë në rivierën shqiptare, këtë herë do të bëhet në plazhin e Shëngjinit.

Prej 31 majit – 3 qershor 2019, në bregun shqiptar do të zhvillohet një festival i ri i muzikës elektronike në natyrë “UNUM”.

Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi mbi këtë event shprehet se, ”bukuria e peizazhit natyror, mikpritja dhe tradita shqiptare tashmë krijojnë skena ideale për festivalet më të famshme të muzikës elektronike. Mbi 10 mijë admirues europianë të kësaj muzike pritet të vijnë në festivalin “Unum”, nga 31 maji deri në 3 qershor, te Rana e Hedhun”.

”Në hartën e eventeve të huaja shtohet kështu edhe Shëngjini, që ka një mundësi të artë për t’u promovuar ndërkombëtarisht nëpërmjet muzikës dhe DJ-ve më të njohur në skenat botërore”, shprehet Klosi.

Publiku do shijojë çdo gjë në këtë festival ku të gjitha janë të vendosura në një sfond malor, hapësirë ideale për të dëgjuar shumë artistë të njohur nga e gjithë bota si Craig Richards, Ricardo Villalobos, Luciano, Neverdogs, Cesar Merveille, Butch, Petre Inspirescu, Praslea, Sonja Moonear DeWalta etj.

Festivali UNUM organizohet në bashkëpunim me Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit.