Ja pse duhet të pini ujë në stomak bosh menjëherë pasi të zgjoheni

Pirja e ujit menjëherë pas zgjimit është një ritual i mëngjesit mjaft popullor në Japoni.

Ekspertët pajtohen se një gjë e tillë është shumë e dobishme për shëndetin tuaj.

Benefitet e konsumimit të ujit në stomakun bosh janë mbështetur nga shumë studime.

Pirja e ujit menjëherë pas zgjimit është një trajtim që ka japur rezultate të mëdha në parandalimin e shumë semundjeve, duke përfshirë këtu lodhjen kronike, çrregullimet mensturale, sëmundje të mitrës, sëmundje të syve, kapsllëkun, dhimbje të kokës, sëmundjet e zemrës, të rrahurat e shpejta të zemrës, astma-n, epilepsinë, sëmundjet e veshkave, diabetin e shumë sëmundje të tjera.

 

Ja se si praktikohet kjo terapi

Kur zgjoheni në mëngjes, para se të lani dhëmbët, duhet të pini rreth katër gota nga 160ml. Pastaj, mund ti lani dhëmbët. Megjithatë, mos pini dhe mos hani asgjë për 45 minutat e ardhshme. Pastaj, mund të pini dhe hani atë që dëshironi.

Ata që janë të moshuar dhe të sëmurë mund të fillojnë të pijnë ujë sa më shumë që munden dhe pastaj çdo ditë të rrisin sasinë e konsumimit të ujit derisa te arrijnë katër gota të ujit.

Kjo metodë ka fuqinë për të shëruar presionin e lartë të gjakut për 30 ditë, diabetin për 30 ditë si dhe kapsllëkun për 10 ditë. Gjithashtu kjo terapi do t’ju bëjë të ndiheni më energjik dhe të përmirësoni funksionin e të gjithë trupit.

Një metodë e tillë nuk duhet të praktikohet vetëm per të ndihmuar me sëmundjet e lartpërmendura por duhet të praktikohet në vazhdimësi nga ju.

Nuk ka efekte anësore fare, por ka fuqinë të bëjë mrekulli për shëndetin tuaj.