Benart Shala, pjesë e garës ndërkombëtare për arkitekturë

Benart Shala me projektin e tij “Achtecture through butterfly effect”, është bërë pjesë e më shumë se 100 arkitektëve të rinj nga e mbarë bota, të cilët po marrin pjesë në garën e organizuar nga Future Achitecture Platform.

Ai është student i Fakultetit të Arkitekturës dhe Planifikimit Hapësinor.

Ideja e projektit të Benartit është mënyra e përfshirjes së efekteve të ndryshme, për t’i dhënë përjetim ndryshe arkitekturës në të ardhmen. Ndërkaq, autori i idesë më të votuar do të marrë pjesë në konferencën e Lubjanës dhe do të shpalosë idenë e vet për arkitekturën e së ardhmes, si dhe do të bëhen pjesë e programit të ekspozitave, konferencave, ligjëratave dhe punëtorive të Future Achitecture

Future Architecture Platform prezanton dhe feston inovacionin, eksperimentimin dhe idetë e një brezi që do të dizajnojë arkitekturën dhe do të ndërtojë qytetet e Evropës në vitet në vijim.

Kjo platformë promovon inovacionin, arkitekturën, kulturën, njohurinë dhe kapitalin social evropian, përmes një platforme të përbashkët të përbashkët./Kult/OxygenPress.info