818 pacientë janë duke u trajtuar në spitalet e Kosovës nga COVID-19

0
136
Në klinikat COVID-19 të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme rajonale, janë duke u trajtuar 818 pacientë, bazuar në raportin e punës të datës 16 prill 2021.
675 raste janë të konfirmuara me Sars-Cov-2
43 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore
644 janë nën asistim të oksigjeno-terapisë
Në QKUK janë të shtrirë 324 pacientë:
275, të konfirmuar me Sars Cov-2
21, në gjendje të rënduar
269, me oksigjeno-terapi
Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:
Klinika Infektive, 111 pacientë
Klinika Infektive II ( Mjekësia Sportive), 63 pacientë
Klinika Infektive III ( Interno), 42 pacientë
Klinika e Pulmologjisë, 74 pacientë
Klinika e Gjinekologjisë, 3 pacientë
Mjekimi Intensiv -COVID, 19 pacientë + 4 në intensiven e Klinikën Infektive
Klinika e Pediatrisë, 12 pacientë
Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 481 pacientë:
494- të konfirmuar pozitivë
22- në gjendje të rënduar shëndetësore
375- me oksigjeno-terapi
Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:
Spitali i Prizrenit, 109 pacientë
Spitali i Gjakovës, 70 pacientë
Spitali i Pejës, 103 pacientë
Spitali i Gjilanit, 82 pacientë
Spitali i Ferizajt, 63 pacientë
Spitali i Mitrovicës, 47 pacientë
Spitali i Vushtrrisë, 20 pacientë