Siguria në internet!

Interneti konsiderohet si një zbulim i mahnitshëm që ka ndryshuar botën në shumë mënyra. Por jo çdo gjë nga ai ka qenë pozitive.

Ne mund të kontaktojmë me njerëzit shumë shpejtë, të gjejmë të dhëna më lehtë dhe të transferojmë informacionin me shpejtësinë e dritës. Por krejt këto mund të rrezikojnë sigurinë tonë. A e dini sa shumë gjëra nga jeta jonë private mund të transferohen në internet?

Sot shënohet “Dita më e sigurt e internetit”. Kjo ditë ka qëllim të mbrohemi nga rreziqet e tilla.

Historia Ditës më të sigurt të internetit:

Dita më e sigurtë e internetit erdhi zyrtarisht në vitin 2012, nga Departamenti Amerikan i Sigurisë Kombëtare, dhe Komisioni Europian.

Në vitin 2015 ConnectSafely.org filluan të promovonin temën e “Veprimet dhe aktivizmi drejt një rrjeti më të mirë dhe botë”, ku u përqëndruan në shqetësime si ngacmimi, por edhe integrimi me Shoqatën Kombëtare të Mësuesve të Prindërve.

Përmes internetit, njerëzit nga çdo shëtitje e jetës dhe cultures, nga e gjithë bota mund të lidhen dhe të komunikojnë në mënyra që ata kurrë më parë nuk kanë mundur. Kjo është ajo për të cilën ishte interneti, dhe ndihmoi që “bota të bashkohej”.

Mënyra më e mirë të festoni këtë sitë është të punoni për sigurinë tuaj në internet.

Sigurohuni që identiteti juaj të jetë i mbrojtur dhe se njerëzit që janë në jetën tuaj janë të mbrojtur gjithashtu.

Shikoni aplikacionet më të reja për mbrojtjen e vetës dhe fëmijëve tuaj, dhe përcillni lajmet e fundit rreth sigurisë në internet./OxygenPress.info