Sa kemi mall s’ka deti valë, moj e bukura Arbëri….. (Video)

0
231

Kjo këngë nga Vaçe Zela është xhiruar nga RTSh në Institutin e Arteve, e shndërruar në një studio televizionit, për programin e Vitit të Ri. Ky regjistrim u improvizua e mbeti një nga regjistrimet më dinjitoze të të pakrahasueshmes Vaçe Zela, nën regjinë e Mevlan Shanajt dhe Vera Grabockës.

Teksti i plotë i këngës:

Në breg pulëbardhat çajnë fluturim

si kënga jonë plot mall.

Këndojmë nga larg me dashuri,

moj Arbëri.

 

Të parët tanë me brengë të lanë,

sa kohë më nuk të panë?

por sot si lule më je ti,

moj Shqipëri.

 

(refreni)

Valët e detit shkumojnë plot dallgë,

bashkë me shokët në breg kemi dalë.

Sa kemi mall s’ka deti valë,

o moj e bukur Arbëri.

Shikojmë nga larg, mendojmë për ty,

o moj e bukur Shqipëri.

 

Përtej ne degë, ti rrënjë matanë,

mes deti me stuhi.

Shkuan kaq mote, degët s’u thanë,

moj Arbëri!

 

Kjo kënga jonë, për ty përherë

na djeg si zjarr në gji.

Tek zjarri yt ne jemi përjetë,

moj Shqipëri!

 

(refreni)

Valët e detit shkumojnë plot dallgë,

bashkë me shokët në breg kemi dalë.

Sa kemi mall s’ka deti valë,

o moj e bukur Arbëri.

Shikojmë nga larg, mendojmë për ty,

o moj e bukur Shqipëri.

 

***Sa kemi mall, s’ka deti valë,

o moj e bukur Arbëri…***

 

Shikojmë nga laaaaaarg…! Mendooooojmë për tyyyyyy…!

O moj e buuuuukur Shqipëriiiii.