Plastika tani është një formë e monedhës!

Plastika tani është një formë e monedhës për përdoruesit e metrosë. Një projekt pilot po lejon njerëzit të shtojnë kredi për kartat e tyre të udhëtimit. Duke futur plastike në vend të parave në makinat shitëse.

“Ky projekt është shumë i mirë, sepse është e rëndësishme që të riciklohen dhe t’i kushtohet vëmendje mjedisit të tyre, mendoj se shpesh kam shishe uji dhe nuk di ku ta vendos kartë dhe ata paguajnë për udhëtimin tim “ thotë  një qytetar.

Ky është një hap për të përmirësuar riciklimin dhe menaxhimin e mbeturinave në një vend me mbi 80 m njerëz.

Ibrahim Halil Turkeri, Stambollit, shefi i Riciklimit në Stamboll thotë : Nëse mbeturinat janë të ndara, mbeturinat më të pastra do të arrijnë. Objektit dhe fabrikave dhe ata do të kenë vlerë më të mirë. Si lëndë të para sekondare dhe të gjitha do të riciklohen. Turqia frikësonte 52.9% në indeksin e performancës mjedisore 2018. Zyrtarët thonë se vendi prodhoi 31 milion ton mbeturina çdo vit,  11% e tyre riciklohen.

Makinat janë në dispozicion në 3 stacione metro me synime për të zgjeruar në të ardhmen./OxygenPress.info