Për Ditën e Mbipeshës ofrohen kontrolle falas në Prishtinë

Në shënim të Ditës Botërore të Mbipeshës, në Prishtinë sot janë ofruar kontrolle falas për qytetarë,

Organizata Human Care ka shpërndarë broshura informuese për qytetarë dhe kanë organizuar aktivitetin e kontrolle falas në sheshin “Nënë Tereza” në kryeqytet.

Organizatorët kanë pas për qëllim që përmes aktiviteteve të tilla të kundërshtojnë stigmatizimin dhe gjuhën denigruese ndaj personave me mbipeshë.

Broshurat përmbajnë shkresa me zgjidhje kundër mbipeshës, duke pas për qëllim ngritjen e vetëdijes qytetare.

“Human Care” u ka bërë thirrje qytetarëve që të kujdesën për shëndetin e tyre.

Çdo vit më 11 tetor shënohet Dita Botërore e Mbipeshës./OxygenPress.info