Njihuni me vajzën e cila refuzohej në shkolla për shkak të sindromit Down – tani ajo është një modele në 5 agjenci

Bota e modës mund të jetë gati për të marrë një ikonë të re, pasi një adoleshente me sindromën e Downit u nënshkrua nga pesë agjenci të ndryshme që janë parë në mediat sociale, transmeton OxygenPress.

Gjeorgjia Traebert ka më shumë se 63,000 ndjekës në Instagram , dhe ka modeluar për një numër markash të mëdha në vendin e saj në Brazil.

14-vjeçarja ka lindur me sindromin Down dhe një defekt në zemër.

Gjeorgjia së pari u rrit në famën relative të internetit kur nëna e saj, Rubia, postoi një foto të saj në Facebook, percjell OxygenPress.

Rubia kishte lënë punën e saj për t’u kujdesur për Gjeorgjinë me orar të plotë, pasi u bë e qartë se po vuante nga sindroma e Down-it dhe nga një defekt në zemër. Sipas raporteve, Rubia shpjegoi reagimin e saj ndaj diagnozës:

“Gjatë shtatzënisë time me Gjeorgjinë, të gjitha provimet e mia para lindjes u treguan se janë në rregull,  dhe nuk kishim një shënim se ajo do të ishte një fëmijë me sindromën e Doën”, tha ajo.

“Natyrisht, në fillim ishte një tronditje për ne, por që nga momenti i parë që ajo u lind ajo u prit me shumë dashuri.

“Sigurisht, lajmi na çoi në befasi. Unë rrëfej se në atë kohë isha mbushur me një përzierje trishtimi dhe pasigurie “.

Gjeorgjia iu nënshtrua operacionit në zemër sa ishte vetëm pesë vjecare, por tani thuhet se është “shëruar plotësisht”.

Sidoqoftë, ajo ka pasur një pjesë të mirë të problemeve që rriten. Rubia zbuloi se si ajo punon pa u lodhur për të ndihmuar Gjeorgjinë që të përshtatet, shkruan OxygenPress.

“Gjeorgjia ka ndërruar shumë shkolla, unë mendoj se kjo ishte pjesa më e vështirë e jetës sonë.

“Gjithmonë kam provuar të stimuloj me të vërtetë Gjeorgjinë në shtëpi. Kam luajtur, kam kënduar, kërcej  me të – stimulimi është bërë çdo ditë në shtëpi nga vetja ime.

“E lashë karrierën time për t’u kushtuar plotësisht veten dhe ajo ka punuar, siç e shihni.”

Pastaj, në qershor të vitit  2016, Rubia ndau një foto të Gjeorgjisë në Facebook që mblodhi mbi 1.000 pëlqime.

Gjeorgjia dhe nëna e saj filluan të kultivonin në mënyrë aktive prezencën e saj në internet, duke ngarkuar më shumë fotografi, ndërsa ajo vazhdoi të rritej në popullaritet. Nuk ishte shumë kohë përpara se një numër i agjencive modeluese të vinin në kontakt.

“Gjithçka filloi si një shaka; Kam postuar një foto të saj në Facebook dhe kjo ishte një hit menjëherë. Ideja ishte të shihej se sa mund të frymëzojë fëmijët e tjerë të Sindromit të Doën-it, “tha Rubia.

“Sot ajo është e listuar në pesë agjensi modelizmi, por ajo që me të vërtetë ka punuar ishte [e saj] Instagram dhe Facebook [profilet]. Atje ajo u bë e njohur në mbarë botën.

“Tani kanë filluar të shfaqen vende pune; ajo sapo ka bërë një reklamë për një markë të njohur këtu në Brazil dhe gjithashtu është modele për një nga dizajnerët më të mëdhenj të stolieve në Brazil “. /OxygenPress.info