Një stacion hekurudhor shndërrohet në sallë për ushqim

Një stacion hekurudhor u shndërrua në një sallë ngrënie në prag të Krishtlindjes për të lejuar 200 njerëz të pastrehë të kishin një darkë festive.

Dita e javës së lirë u mbajt në stacionin New Birmingham, New Street dhe përfshiu një banket me tre kurse në një zonë të rrumbullakët të ngritur në një pjesë të zënë të stacionit.

Këngëtarët Carol, një DJ dhe Santa, kanë pasur shfaqje  në ngjarjen e organizuar nga Sikh grupi Midlands Langar Seva Society dhe mbështetur nga Network Rail.

Nata, e cila gjithashtu kishte një shfaqje korale lëvizëse, panë njerëzit e pastrehë të gëzojnë ushqimin dhe të vijnë së bashku me vullnetarë në një përpjekje për të luftuar vetminë dhe izolimin në Krishtlindje.

RandhirSingh, shefi ekzekutiv i shoqërisë, tha: ‘Midlands Langar Seva Society janë jashtë shtatë netë në javë, jo vetëm në të gjithë Birmingham por në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar.

‘Qëllimi ynë kryesor është t’i shërbejmë njerëzimit dhe t’i shërbejmë ushqime të nxehta njerëzve më pak të lumtur se ne, të japim kapele, rroba dhe veshje të ngrohta dhe të japim shpresë.

‘Çdo vit, rreth një javë para Krishtlindjeve, fillojmë të japim dhurata dhe karta Krishtlindjesh.

“Shumë njerëz rreth kësaj kohe të vitit fillojnë të zhduken familjet e tyre, ata përjetojnë depresion dhe shkalla e vetëvrasjeve është mjaft e lartë.

‘Është natë e tyre dhe ne po e bëjmë atë të veçantë për ta’.

Një nga njerëzit e pastrehë që morën pjesë në këtë ngjarje ishte LouiseGall, i cili u ul me miqtë dhe u shërbyer nga vullnetarë në veshje festive.

Louise, 41 vjeç, tha: “Ajo që ata kanë bërë për ne është e mahnitshme.

“Unë jetoj në rrugë dhe pa këtë nuk do të kisha një vakt të Krishtlindjeve, e vetmja mënyrë që unë mund të kisha një vakt të ngrohtë do të ishte duke lypur në rrugë.

“Kam kaluar natën e fundit duke fjetur jashtë stacionit ku bikes janë ruajtur, ajo ishte ngrirje e ftohtë. Është e mahnitshme ajo që ata kanë bërë për të pastrehët”.

Shoqëria ishte e frymëzuar të organizonte ngjarjen pasi kishte vënë re se sa njerëz të pastrehë i humbën familjet e tyre dhe ndiheshin të izoluar nga shoqëria në përgjithësi.

Numrat e njerëzve të pastrehë thuhet se janë në nivele krizash nga organizatat bamirëse kombëtare dhe shoqëria thotë se e ka parë këtë në punën e saj të përditshme.

  1. Singh tha: Njerëzit që shohim këtu sonte janë vetëm përdoruesit tanë të shërbimit dhe ne i njohim 90 për qind të tyre.

“Nëpërmjet kësaj darke të Krishtlindjeve dhe me mbështetjen e Rrjetit të hekurudhave, ne kemi qenë në gjendje ta bëjmë atë pak të veçantë për ta”.

Tryeza të rrumbullakëta u zbukuruan me ushqime të dhuruara dhe pije të buta, duke përfshirë edhe krisurët e Krishtlindjeve.

CraigStenning, zëvendës-menaxheri i stacionit, tha: ‘Ka të bëjë me kthimin në komunitet.

‘Si dhe ushqimi ka disa dhurata që janë dhuruar nga shitësit në stacion.

“Ne jemi në zemër të komunitetit dhe kjo ka të bëjë me kthimin tek njerëzit më të vetmuar dhe më të prekshëm në shoqërinë tonë.

“Për stafin këtu ia vlen të shohin të ftuarit të kenë një kohë të këndshme”.