Mësoni për shqiptarin që është trajner i njohur botëror, mentor dhe ekspert i sjelljes

Tony – Jeton Selimi është shqiptar, ka të kryer dy fakultete, psikologjinë dhe matematik-fizikë.

Si i ri shkoi herët në Londër, ku jetoi mbi 5 muaj në rrugët e Londrës pa para, pa shtëpi, dhe pa familje e dashuri.

Dhjetë vitet e para në Londër Jetoni bëri punë të ndryshme, prej të cilave fitonte para për të stabilizuar jetën, paguar shkollimin privat, dhe t’i dërgonte para familjes që ende ishin në rrezik gjatë luftës në ish Jugosllavi. Në 1998 u diplomua në University College London, një ndër katër fakultetet më të forta të elektroteknikës dhe inxhinerisë në Angli dhe filloi të zgjerojë karrierën si manaxher informatike në kompani të ndryshme private dhe shtetërore.

Çdo njeri që Tony takoi gjatë kësaj kohe, e motivoi të vazhdonte para dhe të ballafaqohej me sfidat e ndryshme në këtë periudhe shumë të rëndë deri sa të arrinte qëllimin që ka patur si fëmijë, dhe ditën që do të mbaronte fakultetin do të ndihmonte njerëz të krijonin një jetë të sukseshme dhe të shëndetshme.

Frymëzimin më të madh e merrte nga liderët botëror si Bill Clinton, Richard Branson, Nelson Mandela, Oprah, dhe trajnerët si Tony Robbins, Jack Canfield, Brian Tracy, Louise Hay, Martin Brofman, Ëayne Dyer, dhe dr. John Demartini.

Tony ka lexuar mbi 10,000 libra, çdo libër i ka dhënë një dituri të ndryshme, librat që e kanë frymëzuar më tepër janë: “The Celestine Prophecy” nga James Redfield, “Conversations with God” nga Neale Donald Walsch, “Quantum creativity” nga Amit Gosëami, “The Breakthrough experience” nga Dr. John Demartini, “Anything Can Be Healed” nga Martin Brofman, “The Aladin Factor” nga Jack Canfield, “The Divine Comedy: Inferno; Purgatorio; Paradiso” nga Dante Alighieri and Allen Mandelbaum.

Tony J. Selimi është trajner i njohur botëror, mentor dhe ekspert i sjelljes i specializuar në përqendrimin e njerëzve në energji, kohë dhe mençuri për të ndërtuar besimin, momentin dhe balancën e punës dhe të jetës të nevojshme për të kapërcyer sfidat personale, për të zgjidhur problemet e biznesit dhe për të rritur performancën, produktivitetin dhe përfitimin e aksionarëve.

Ai konsiderohet të jetë ndër autoritetet udhëheqëse botërore në psikologjinë e thyerjes së kufijve të perceptuar dhe në ndihmën e njerëzve për të arritur hapa kuantike në fuqizimin e të gjitha fushave kyçe të jetës, duke përfshirë shoqërinë, biznesin, financat, marrëdhëniet shpirtërore, fizike, mendore dhe mirëqenien emocionale.

Për 20 vjet Tony ka përsosur kuadrin e tij duke trajnuar drejtuesit e disa prej organizatave më të rëndësishme në planet si Microsoft, SAP, Deutsche Bank, Banka e Amerikës, Ernst & Young, Vandercom, Gaya Cards, Amec Foster Ëheeler dhe MBA studenteve të diplomuar të Universitetit Cranfield.

Puna e tij është përqafuar nga CEO i Fortune 500, sipërmarrësit, shkencëtarët, mjekët, deputetët, zotërinjtë, mbretërit, milionerët, miliarderët dhe njerëzit e famshëm.

Tejkalimi i shumë vështirësive të jetës, bëri që Tony J. Selimi të shkojë përpara dhe të krijojë “Metodën Evolucionare TJS: ALARM ™.” 25 proceset e ndërgjegjshme të inxhinierisë të përfshira në këtë metodë holistike të integruar në pesë hapa janë të dizenjuara në një mënyrë që i çon në rrënjët e çështjeve personale, profesionale të biznesit ose shpirtërore, duke shpërndarë emocione të paqëndrueshme që i mbajnë njerëzit të bllokuar në iluzionin e krijimit të tyre, sjellin qartësi të mendimit, vizionit, misionit, qëllimit, balancojnë perceptimet e tyre, zgjojnë zemrat duke thirrur dhe arrijnë hapa kuantike në zonën e tyre të zgjedhur të jetës.

Ai e zhvilloi metodën e tij përmes 30 viteve të hulumtimit dhe e krijoi këtë njohuri fenomenale që Tony fitoi si në botën e korporatave, duke punuar si menaxher i lartë që ofron programe multi-milionëshe teknologjike për kompanitë nga të gjithë sektorët e tregut dhe si trajner, mentor dhe shërues i cili ka ndihmuar mijëra njerëz nga të gjitha profesionet të kapërcejnë sfida të ndryshme personale, profesionale dhe të biznesit.

Toni përdor parimet e tij unike të përfshira në metodën e tij të integruar dhe holistike për të ndihmuar njerëzit nga të gjitha sferat e jetës të çlirohen nga varësitë, turpi, fajësia, gjykimet dhe pritjet që i bëjnë njerëzit të jenë të izoluar, të luajnë lojëra kontrolli, të zhvillojnë frikëra dhe fobi, dhe të zhvillojnë bllokime të tjera mendore, emocionale, fizike dhe shpirtërore që i mbajnë ata të burgosur në hijen e dritës së tyre.

Fatkeqësisht kjo metodë nuk mësohet në shkollë, por vizioni i tij është që kjo metodë të bëhet një lëndë e veçantë që çdo nxenës në botë të mësojë principet e kësaj metode prej një moshe shumë të vogël, në shkollë të mesme, dhe në fakultetet të ndryshëm.

Me çdo klient që Tony punon ka krijuar suksese duke përdorur metodën e tij. Jack Canfield, Traineri i Suksesit #1 i Amerikës, thotë “Një udhëzues që ndryshon jetën, që ju mëson se si të kapërceni vështirësitë, të fuqizoni të gjitha tetë fushat kyçe të jetës dhe të jetoni një jetë më të balancuar, të shëndetshme dhe të qetë.”

Selimi dhe një tjetër person janë të vetmit në botë që merren me këtë çështje.