Kopshti i Dashurisë – Poezi nga Andon Z. Çajupi

O pëllumb’ i shkruar,

do t’të marr në duar

dhe duke kënduar

gjetkë do t’të shpie:

 

Në një vend t’uruar

dhe të lulëzuar,

në uj’të kulluar

edhe nën hie;

 

Afër tek një lumë

ku ka lule shumë,

të biem në gjumë,

hena të na ndrijë;

 

Yjtë të shikojnë,

zogjtë të këndojnë

edhe të na zgjojnë

dita kur të vijë.

 

Pa ngrën’ e pa pirë

s’mbetemi, moj Mirë,

se u’ndaj të gdhirë

dërgoj e na sjellin:

 

Qumështë të dhirë

dhe djathë të mirë

pa uj’ e pa hirrë,

dhe rrush kur të vjehn;

 

Ngjalë nga Janina,

mjaltë nga Kanlna,

verë nga Voshtina

ujë nga Sopoti;

 

Mollë nga Horia,

mish nga dhënt’ e mia,

desh nga Labërla, —

na e faltë zoti’ /OxygenPress.info