Julia Roberts do të marrë çmimin George Eastman

Aktorja Julia Roberts do të marrë çmimin George Eastman, për kontributin e saj në botën e filmit.

Muzeu George Eastman në Rochester thotë se do të nderojë aktoren e “Pretty Woman” dhe “Steel Magnolias” më 2 maj.Fituesit e kaluar përfshijnë Lauren Bacall, Charlie Chaplin, Gary Cooper dhe Meryl Streep.

Roberts gjatë 30 vjetëve të fundit ka fituar një çmim akademik dhe tre glob të artë, së bashku me shumë nominime të tjera, përcjell Alsat.

Muzeu thotë se themeloi çmimin George Eastman në vitin 1955 si çmimi i parë retrospektiv për të nderuar punën e filmit si një vlerë artistike.