Grekët ia ndaluan hyrjen gazetarit shqiptar që i punoi mbi 500 dokumentare

Gazetari nga Shqipëria, Marin Mema, i cili ka punuar mbi 500 dokumentarë deri më tani, ka treguar gjatë  emisionit Oxygen Show se tash e gjashtë vjet nuk lejohet të hyj në shtetin e Greqisë, ngase ai është shpallur rrezik kombëtar, shkruan OxygenPress.

“ Unë përveç që kam realizuar dokumentarë, por kam provuar në një formë të drejtpërdrejtë thuajse të gjitha komisariatet derisa u shpalla rrezik për sigurinë kombëtare në  Greqinë dhe prej gjashtë vitesh nuk lejohem të kaloj zyrtarisht. Kjo është shpallja e famshme, një gazetar që ka armë të tijën penën, fjalën është shpallur rrezik për sigurinë kombëtarë, në një shtet të Bashkimit Evropian”, tha ai.

Memo tha se frika e tyre është që lapsin e tij do ta kthej në kallashnikov. Ku ai ka përmendur, se Italia është një vend krejtësisht ndryshe. Ai ka treguar se është shumë i lirë në këto vende që të xhiroj me kamerat.  /OxygenPress.info