Del në shitje vetura e James Bond

Një pronar i kujdesshëm – dy gjysma. Renault 11 TXE 1984, dikur i abuzuar nga agjenti 007 në vitin 1985-n, ka dalë në shitje në Muzeun Auto Orlando.

A keni ndjekur ndonjëherë Grace Jones me një taksi parisian? Këtë e ka bërë aktori Roger Moore përgjatë brigjeve të lumit Sena gjatë filmit ‘A View To Kill” dhe Renault 11 ishte dhuratë e pavdekshmërisë automobilistike nga James Bond.

Makina e plotë u përdor gjatë skenave fillestare përpara se 007 të bënte kërdi nëpër ujërat parisian, me variantin ‘e konvertueshëm’ që përdoret për të shtëna.

Makina përfundimtare u manipulua për t’u ndarë në dy, në kontakt me një shofer civil në Renault 20 dhe paraqet interesin më të madh nga treshja e hatchbacks franceze.

Ajo nuk mund të jetë më makinë, por është sigurisht unike. Makina e vetme e plotë ishte shitur në ankand në vitin 2008 për 6000 dollarë dhe më vonë u shfaq në Edinburg për premierën e filmit tjetër të James Bond, “Quantum of Solace”.

Natyrisht, Renault 11 mbetet një nga automjetet më të diskutueshme të Bondit. I njohur për trajtimin e dobët, modeli nuk kishte vlerë në tregun e dorës së dytë.