Ditëlindja e Lasgush Poradecit

0
100

Llazar Gusho, i njohur si Lasgush Poradeci, u lind me 27 dhjetor të vitit 1899.

Ishte poet, shkrimtar e përkthyes, dhe vargjet e tij kujtohen edhe sot, 119 vjet pas vdekjes.

Shkrimtari i njohur vdiq me 12 nëntor 1987 në Tiranë. Por, jetuan vargjet e tij.

“Vallja e yjeve” e vitit 1933 dhe “Ylli i zemrës” i 1937, janë vëllimet e tij me poezi, të njohura për të gjithë.

Poradeci la më shumë se 100 poezi./OxygenPress.info