COVID-19: 737 pacientë po trajtohen në ShSKUK

0
20

Numri i pacientëve të spitalizuar në klinikat COVID-19 të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme, ka shënuar rënie, krahasuar me ditët e kaluara.

Referuar raporteve zyrtare nga këto njësi, të datës 17 prill 2021, në ShSKUK janë duke u trajtuar 737 pacientë.

630 raste janë të konfirmuarme Sars-Cov-2
47 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore
577 janë nën asistim të oksigjeno-terapisë
Në QKUK janë të shtrirë 302 pacientë:
254, të konfirmuar me Sars Cov-2
28, në gjendje të rënduar
243, me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

Klinika Infektive, 112 pacientë
Klinika Infektive II ( Mjekësia Sportive), 57 pacientë
Klinika Infektive III ( Interno), 33 pacientë
Klinika e Pulmologjisë, 68 pacientë
Klinika e Gjinekologjisë, 4 pacientë
Mjekimi Intensiv -COVID, 19 pacientë + 8 në intensiven e Klinikës Infektive
Klinika e Pediatrisë, 5 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 435 pacientë:

376 të konfirmuar pozitivë
19- në gjendje të rënduar shëndetësore
334- me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 64 pacientë
Spitali i Gjakovës, 68 pacientë
Spitali i Pejës, 100 pacientë
Spitali i Gjilanit, 79 pacientë
Spitali i Ferizajt, 61 pacientë
Spitali i Mitrovicës, 43 pacientë
Spitali i Vushtrrisë, 20 pacientë