Tuesday, September 21, 2021
BallinaArtVdes dirigjenti dhe kompozitori Riza Dolaku

Vdes dirigjenti dhe kompozitori Riza Dolaku

Sot ka ndërruar jetë dirigjenti dhe kompozitori kosovar,Riza Dolaku.

Ai nuk mundi t’i mbijetonte sëmundjës së rëndë në mushkëri.

Ai ishte pjesë e shumë festivaleve duke përfshirë këtu “Akordet e Kosovës”, “Zambaku i Prizrenit” e shumë të tjerë, ndërsa mbetet ndër orkestruesit e parë të muzikës jazz në Kosovë.

Për vdekjen e kompozitorit Dolaku ka shkruar edhe Ministria e Kulturës.

“Humbje e madhe për artin dhe kulturën. Komuniteti artistik dhe Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit e përkujton figurën e tij dhe e çmon lartë kontributin që ka dhënë shoqërinë tonë.” – shkruhet në telegram ngushëllimin e Ministrisë së Kulturës.

- Reklama -
ARTIKUJ TË NGJAJSHËM

MË TË SHIKUARAT