Monday, September 20, 2021
BallinaBIOUltrazëri i abdomenit

Ultrazëri i abdomenit

Nga Vjollca Dedushaj
Vlerësimi/egzaminimi përmes ultrasonografisë është I shpeshtë për të gjitha moshat.
Ju duhet të dini si të veproni para se të shkoni në ekzaminim me qëllim që të jetë sa më e qartë pamja.
Ultrazëri I abdomenit /barkut
Kur keni të ekzaminoni pjesën e sipërme të barkut Mëlçia, shpretka, idhëza dhe pankreasi.
Hepatobiliare (Mëlçia dhe idhëza) ju duhet;
Të konsumoni ushqim të lehtë, pa yndyrë, dmth të mbani një dietë të paktën një natë para ekzaminimit.
Nuk duhet të hani të paktën 8 orë para ekzaminimit (ujë mund të konsumoni).
Kur ekzaminimi I abdomenit të poshtëm:
Femrat : veshka, fshigëza uriare, vezoret dhe mitra
Meshkujt: veshka, fshigëza urinare, prostata.
Pa nevoj për të qenë esëll por pacienti duhet të konsumoj të paktën 6 gota ujë .
(Pacientët që kanë probleme me veshkë, apo retencion urine (kthim pas) nuk duhet të pinë shumë ujë ndaj paraprakisht konsulltohen me mjekun).
Kur ekzaminim I tërë abdomenit atëherë
Dietë, duhet të jem esëll 8 orë përpara dhe të konsumoj ujë të paktën 6 gota ujë.
- Reklama -
ARTIKUJ TË NGJAJSHËM

MË TË SHIKUARAT