Thursday, September 23, 2021
BallinaUnë Jam TiDEPRESIONI PAS LINDJES NUK ËSHTË ÇMENDURI

DEPRESIONI PAS LINDJES NUK ËSHTË ÇMENDURI

“Zonja Razije isha duke kaluar në faza të vështira pas lindjes, tri ditë pasi erdha në shtëpia gjendja ime emocionale u përkeqësua. Ndjehesha e pafuqishme, kisha mendime të këqija,nuk mund të kujdesesha për beben e as për veten, madje në atë gjendje e largova nga gjiri. Të gjithë më quajtën të çmendur, familja e burrit më quajti nënë jo të mirë. Pas një kohe kërkuam trajtim mjekësorë dhe aty doli shërrimi im. Sa të vështirë e kanë gratë”
Depresioni pas lindjes ndodhë për shkak të çrregullimeve hormonale dhe një grua në atë gjendje nuk “diagnostikohet” e çmendur nga të gjithëdijshmit e shtëpisë.
Ta keni parasyshë faktin që kjo gjendje tejkalohet me ndihmën e profesionistëve mos hezitoni të kërkoni ndihmë ndërsa familja duhet të jetë përkrahëse e lehonës e jo ta vështirësoj gjendjen e saj.
Me dashuri,
Razija Musa
- Reklama -
ARTIKUJ TË NGJAJSHËM

MË TË SHIKUARAT