Monday, September 20, 2021
BallinaZbulimHile të gjuhës së trupit, që do ju bëjnë të dukeni më...

Hile të gjuhës së trupit, që do ju bëjnë të dukeni më me vetëbesim!

Gjuha e trupit është një metodë e fuqishme dhe efektive për të komunikuar. Në fakt, është po aq e fuqishme sa fjalët, dhe aq më tepër nëse arrini t’i kombinoni ato siç duhet. Me qëndrimin, gjestet dhe lëvizjet tona, ne mund t’i bindim të tjerët se kemi besim, edhe nëse thellë në vetvete ndihemi pak nervozë ose të lodhur. Nëse duam të bëjmë përshtypjen më të mirë në takimin tonë të ardhshëm ose në intervistën tonë të ardhshme të punës, t’i kushtojmë vëmendje gjuhës së trupit është çelësi për këtë.

1. Bëni sa më shumë kontakt me sy

8 hile të gjuhës së trupit, që do ju bëjnë të

Sipas autorit Michael Ellsberg, një ekspert në gjuhën e trupit, kontakti me sy është një nga mjetet më të rëndësishme dhe të fuqishme kur bëhet fjalë për të bashkëvepruar ballë për ballë me një person tjetër. Mbajtja e kontaktit të duhur me sy tregon sinqeritet, afrueshmëri, vëmendje dhe gatishmëri për të dëgjuar. Thjesht duhet të keni kujdes që të mos dukeni shumë “i fiksuar”, por përveç kësaj, është një metodë shumë efektive.

Nga ana tjetër, të bësh të kundërtën, domethënë të shikosh larg ose të shikosh poshtë kur flet me dikë, shpesh kuptohet si një shenjë e pasigurisë.

- Reklama -

2. Afrohuni pak përpara

8 hile të gjuhës së trupit, që do ju bëjnë të

Ndërsa keni një bisedë me një person tjetër, kini parasysh qëndrimin tuaj. Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse jeni ulur, pasi përkulja përpara mund të bëjë vërtet një ndryshim. Kjo i tregon personit tjetër që po i kushton vëmendje dhe se të intereson ajo që po thotë. Në të njëjtën kohë, një sjellje e tillë dërgon një mesazh të vetëbesimit duke zvogëluar ose eliminuar pengesat midis jush dhe bashkëbiseduesit. Nga ana tjetër, përkulja mbrapa rrit distancën midis jush dhe personit tjetër, duke treguar mungesë interesi ose vëmendjeje.

3. Mbani kokën drejt

8 hile të gjuhës së trupit, që do ju bëjnë të

Në përgjithësi, njerëzit që ecin me kokën ulur, ose që ulin kokën kur flasin me një person tjetër, kanë një personalitet introvert. Këto qëndrime shpesh interpretohen si mungesë e vetëvlerësimit ose vetëbesimit, edhe nëse nuk janë. Nëse dikush ecën ose flet me të tjerët me kokën e ngritur, kjo do t’i bëjë ata të duken si një person më i sigurt në vete.

4. Mbani një qëndrim të drejtë dhe të hapur

8 hile të gjuhës së trupit, që do ju bëjnë të

Është thelbësore t’i kushtoni vëmendje qëndrimit të trupit tuaj, veçanërisht kur përballeni me sfida të rëndësishme, të tilla si një takim ose një intervistë për punë. Nëse doni të përcillni besim, qëndrimi duhet të jetë i drejtë dhe gjithashtu duhet të dukeni të relaksuar. Ju mund ta bëni këtë duke vendosur shpatullat prapa dhe kokën lart. Në këtë mënyrë, do të dukeni i qetë, por me vetëbesim në të njëjtën kohë. Një qëndrim i përkulur, i tensionuar, me shpatullat përpara dhe kokën poshtë, jep përshtypjen e kundërt: pasiguri, ndrojtje dhe nervozizëm.

5. Kini kujdes duart

8 hile të gjuhës së trupit, që do ju bëjnë të

Mbani duart larg xhepave dhe në një pozicion të relaksuar. Një qëndrim i mirë i duarve bën që edhe njerëzit t’ju besojnë më shumë.

6. Orientoni këmbët drejt personit me të cilin po flisni

8 hile të gjuhës së trupit, që do ju bëjnë të

Edhe pse mund të duket si një detaj i thjeshtë, madje disi i parëndësishëm, qëndrimi dhe orientimi i këmbëve tuaja kur flisni me të tjerët janë gjithashtu të rëndësishëm. Mos harroni, gjithçka që bëni me trupin tuaj në të vërtetë përcjell një mesazh dhe këmbët nuk bëjnë përjashtim.

Besohet se shumica e njerëzve kanë prirjen t’i drejtojnë këmbët te njerëzit me të cilët identifikohen më shumë, si një mik më i mirë ose dikush që ata e konsiderojnë një udhëheqës. Bazuar në këtë, në mënyrë ideale, duhet të mbani këmbët në një linjë, ndërsa, në të njëjtën kohë, të mbani një qëndrim të drejtë. Kjo është një mënyrë e mirë për të komunikuar se jeni të interesuar për personin tjetër. Kjo sjellje gjithashtu ju bën të dukeni më të sigurt në vetvete. Përkundrazi, nëse këmbët tuaja fillojnë të drejtohen nga jashtë, kjo mund të jetë një shenjë nervozizmi, shqetësimi apo nevoje për t’u larguar.

7. Buzëqeshni pak

8 hile të gjuhës së trupit, që do ju bëjnë të

Sipas një studimi të kryer nga neuroshkencëtarët, njerëzit që tregojnë një buzëqeshje të vogël së bashku me një ngritje të lehtë të vetullave të tyre kur bisedojnë me dikë tentojnë të gjenerojnë simpati dhe besim më të madh te bashkëbiseduesi i tyre.

8. Zini hapësirën tuaj

8 hile të gjuhës së trupit, që do ju bëjnë të

Nëse ndiheni të pasigurt për veten ose të shqetësuar dhe nervoz për një situatë specifike, mund të keni një tendencë për ta “bërë veten më të vogël”. Sigurohuni të zini hapësirën që ju nevojitet dhe të ndiheni rehat duke e përdorur atë. Kjo do të shihet si një shenjë e rehatisë, sigurisë dhe besimit.

Burimi: Bright Side, Anabel

ARTIKUJ TË NGJAJSHËM

MË TË SHIKUARAT