Saturday, September 18, 2021
BallinaZbulimNjë kapitene gjeti një mesazh 95-vjeçar në një shishe: Interneti gjen të...

Një kapitene gjeti një mesazh 95-vjeçar në një shishe: Interneti gjen të bijën e autorit të letrës!

Kapitenja e anijes, Jennifer Dowker, drejton turne në mbytjen e anijeve gjatë gjithë verës, kështu që ajo e di se ka nga të gjitha llojet e sekreteve të fshehura nën sipërfaqen e rrugëve ujore të Michigan-it, por ajo ishte gjithsesi e shokuar kur gjeti një mesazh në një shishe të shkruar në 1926. Dowker është pronare e Nautical North Family Adventures dhe po zhytej në lumin Cheboygan për të pastruar dritaret në pjesën e poshtme të barkës së saj me fund qelqi, Yankee Sunshine, kur bëri zbulimin.

Ajo ka një koleksion të vogël shishesh dhe sendesh të tjera që i ka mbledhur gjatë zhytjes, kështu që shishja jeshile që dukej si e vjetër, i tërhoqi vëmendjen. Ishte ulur në fund të lumit rreth 10 metra nën ujë, tha ajo për CNN.

“Në fillim mendova se ishte thjesht një shishe e ftohtë dhe pastaj kur e mora, kur isha akoma nën ujë, pashë që brenda kishte një mesazh.”

Ajo tha se shishja ishte rreth 2/3 e mbushur me ujë dhe kishte ende një pjesë të një tape brenda, por vula e saj ishte përkeqësuar me kalimin e viteve. Jennifer ishte në gjendje të nxirrte shënimin me një mjet të vogël dhe butësisht e hapi atë për të lexuar mesazhin. Shënimi mban datën nëntor 1926 dhe lexonte:

“A do ta kthejë personi që e gjen këtë shishe këtë letër te George Morrow Cheboygan, Michigan dhe të tregojë se ku u gjet?”

- Reklama -

Dowker tha se Cheboygan është një qytet i vogël dhe ajo e dinte se disa Morrows jetonin në zonë, kështu që ajo postoi foto në faqen e kompanisë së saj në Facebook, me shpresën se një pjesë e vogël e njerëzve do ta shihnin atë.

Kur ajo u zgjua të nesërmen, postimi ishte bërë viral dhe tani është shpërndarë më shumë se 100,000 herë si dhe ka më shumë se 6,000 komente nga njerëzit që ofrojnë këshilla, ose që
thjesht donin të dinin më shumë rreth historisë.

“Ajo që po kalonte nëpër mendjen time ishte se ku do të gjej kohë për të bërë kërkime për të gjetur personin”, tha Dowker.

Por mesa duket, ajo s’kishte pse të shqetësohej sepse ditën tjetër, vajza e George Morrow, Michele Primeau, e kontakton.

Primeau tha për CNN se ajo nuk është në Facebook, por mori një telefonatë nga një i huaj, i cili kishte parë postimin e Dowker dhe vendosi ta gjurmonte. Ajo e njohu shkrimin e babait të saj kur pa një foto të shënimit, edhe pse ishte shkruar rreth 20 vite para se ajo të lindte. Primeau tha se ditëlindja e babait të saj ishte në nëntor dhe ai duhet të kishte qenë 17 ose 18 vjeç kur shkroi shënimin.

Ajo tha se babai i saj ishte gjithnjë sentimental dhe zbulimi i ka sjellë shumë kujtime të mira. Ai vdiq në 1995-ën.

“Ishte interesante që kjo ndodhi në fundjavës e Ditës së Babait”, shtoi Primeau.

Një kapitene gjeti një mesazh 95-vjeçar në një

MESAZHI ËSHTË RUAJTUR MIRË, EDHE PSE KA KALUAR AQ GJATË NË UJË.

Burimi: CNN

ARTIKUJ TË NGJAJSHËM

MË TË SHIKUARAT