Nga sudoku te fjalëkryqet – lojërat që stërvisin trurin dhe rrisin përqendrimin

0
74

Nëse e keni pasur ndonjëherë të vështirë të kryeni një detyrë sfiduese në punë, keni studiuar për një provim të rëndësishëm ose keni kaluar kohë në një projekt, mund t’ju jetë dashur që të rrisni aftësinë për t’u përqendruar.

Përqendrimi i referohet përpjekjes mendore që drejtoni drejt gjithçkaje në të cilën po punoni ose mësoni në një moment të caktuar. Ndonjëherë ngatërrohet me hapësirën e vëmendjes, por kjo e fundit i referohet gjatësisë së kohës kur mund të përqendroheni në diçka.

Stërvitja e trurit është një nga mënyrat se si mund të rrisni përqëndrimit. Lojërat e trajnimit të trurit mund t’ju ndihmojnë gjithashtu të forconi kujtesën si dhe aftësitë për të përpunuar dhe zgjidhur probleme.

Një studim me 4,715 të rriturve sugjeron që shpenzimi i 15 minutave në ditë, 5 ditë në javë, në aktivitete të trajnimit të trurit mund të ketë një ndikim të madh në përqendrim.

Provoni:

1. Sudoku

Nga sudoku te fjalëkryqet - lojërat që stërvisin trurin dhe

2. Fjalëkryqe

Nga sudoku te fjalëkryqet - lojërat që stërvisin trurin dhe

3. Shah

Nga sudoku te fjalëkryqet - lojërat që stërvisin trurin dhe

4. Puzzle

Nga sudoku te fjalëkryqet - lojërat që stërvisin trurin dhe

5. Kërkime fjalësh

Nga sudoku te fjalëkryqet - lojërat që stërvisin trurin dhe

6. Lojëra kujtese

Nga sudoku te fjalëkryqet - lojërat që stërvisin trurin dhe

7. Tetris

Nga sudoku te fjalëkryqet - lojërat që stërvisin trurin dhe