Shfaqen certifikatat e falsifikuara të vaksinimit në Gjermani

0
418

Certifikatat e para të falsifikuara të vaksinimit Covid-19 po shfaqen në Gjermani, me numrat që pritet të rriten.

Sipas autoriteteve lokale të policisë, vetëm në Bavari ka pasur “një numër rastesh në dyshifrore”.

“Sidoqoftë, në krahasim me ofertat e tjera kriminale të dokumenteve personale dhe të identitetit, falsifikimi i certifikatave të vaksinimit është ende një fenomen i vogël në terma numerikë”, tha një zëdhënës i Zyrës Federale të Policisë Kriminale (BKA).

“Megjithatë, pritet një rritje e kërkesës për certifikatave të falsifikuara të vaksinimit për shkak të relaksimeve ligjore për personat e vaksinuar”, theksoi ai.

Njerëzit e vaksinuar në Gjermani gëzojnë të njëjtat liri si ata që janë shëruar nga Covid-19./ATSH