Sërish krizë refugjatësh në Europë?

0
184

Kërkohet që BE dhe Gjermania të veprojnë.

Kampet e Lampeduzës dhe Greqisë janë plot. Në Spanjë erdhën këtë javë 8.000 migrantë me gomone nga Ceuta, pasi Maroku hapi kufirin. 6.000 migrantë Spanja i ktheu.

„Do ishte e trishtueshme, nëse Europa edhe njëherë…do kishte një situatë në Mesdhe si në vitin 2015 dhe 2016,” kritikoi ministri Brendshëm i landit të Saksonisë së Poshtme, Boris Pistorius.

Një pjesë e madhe nëse arrin kontinentin do të përpiqet të hyjë në Gjermani. “Askush nuk mund të thotë, se sa vetë do vijnë në Europë.” Prandaj BE dhe qeveria gjermane duhet të veprojnë.