OKB-ja përshëndet hapjen nga Izraeli të një kalimi drejt Gazës për ndihmat humanitare

0
43

OKB-ja përshëndeti sot hapjen nga autoritetet izraelite të kalimit nga Kerem Shalom që ndihmat humanitare të mund të hyjnë në Rripin e Gazës.

“Ne përshëndesim hapjen nga autoritetet izraelite të hapjes së kalimit nga Kerem Shalom për ndihmat humanitare pas nëntë ditëve krizë”, deklaroi Jens Laerke, zëdhënësi i Zyrës së koordimit të çështjeve humanitare të OKB-së (Ocha) gjatë konferencës së rregullt të Kombeve të Bashkuara në Gjenevë.

“Është gjithashtu që kalimi i Erez të jetë gjithashtu i hapur për hyrjen dhe daljen e personelit humanitar”, shtoi ai.