Kur njerëzit e gabuar largohen nga jeta juaj, fillojnë të shfaqen ngjarjet pozitive

0
653

Kur në rrethin tuaj të miqve ose të njohurve ka njerëz negativë – keqdashës, ziliqarë, thashethemaxhi, intrigues – jeta juaj dhe e atyre që doni mund të bëhet mjaft e ndërlikuar. Gjëja më e shëndetshme për të bërë, në këto raste është t’i distanconi ata nga vetja dhe nga njerëzit që duam.

Ajri pothuajse menjëherë do të bëhet më i lehtë dhe do të fitoni qetësi dhe shëndet. Më poshtë ju tregojmë disa nga gjërat e këndshme që mund të prisni pasi të keni shpëtuar nga njerëzit negativë.

Do jetoni më mirë në përgjithësi. Një studim i kryer nga Shkolla e Mjekësisë e Universitetit të Pittsburgh ka zbuluar se gratë e menopauzës me një natyrë optimiste kanë më pak të ngjarë të zhvillojnë sëmundje metabolike (p.sh. diabet ose hipertension) sesa ato me karakter më pak të hapur për të ardhmen. Është e qartë se nëse këto gra tashmë pesimiste marrin pjesë në ndërmarrje “të këqija”, domethënë njerëz me karakter “toksik”, shanset për t’u dobësuar dhe për t’u sëmurur rriten shumë.

Depresioni mbahet larg. Sipas revistës Psychology Today, nëse shoqërohemi me njerëz pesimist kemi një shans më të madh për tu bërë pesimist dhe për të zhvilluar depresion. Prandaj qëndroni larg njerëzve që gjithmonë e shohin gjithçka të zezë.

Përmirësoni sistemin imunitar. Në ditët e sotme besohet se një sasi e caktuar optimizmi mund të jetë e dobishme për të luftuar sëmundje të caktuara, sepse ndihmon për ta mbajtur sistemin tonë imunitar në gjendje të mirë pune.

Situatat stresuese trajtohen më mirë. Njerëzit me një personalitet optimist dhe pozitiv në përgjithësi arrijnë të menaxhojnë më mirë situatat e stresit. Përballë një prej shumë zhgënjimeve të pashmangshme që na ofron jeta, njerëzit optimistë shohin gjithmonë një mundësi shërbimi, ndërsa pesimistët rrënohen.