97 vjeçarja pjesë e grupit muzikor “Heavy Metal”

0
64

Gazetarja dhe shkrimtarja zvicerane, Inge Ginsberg, vitet e fundit vendosi të provojë veten edhe si këngëtare në një bend të muzikës “Heavy Metal”.

Inge Ginsberg, është 97 vjeçe, mirëpo si duket një gjë e tillë nuk e pengon atë që të realizoj atë që do.

Ajo u bë e njohur për publikun e gjerë me një shfaqje në versionin zviceran të emisionit “Unë kam talent”, ku flasin për jetën e tyre.

“Është e rëndësishme për të qëndruar aktive, të më rrethojnë me të rinjtë dhe të provoni gjëra që asnjëherë më parë nuk i keni provuar”, tha Inge, e cili shkruan poezi dhe recitonte vargje me anë të këngëve të rënda metalike në gjermanisht dhe anglisht.

Inge Ginsberg ka lindur në vitin 1922 në Vjenë, në një familje të pasur çifute, por idili në shtëpinë e saj u zhduk pas aneksimit gjerman të Austrisë në vitin 1938. Pasi babai i kishte ikur në Britani, nëna e saj u detyrua të shesë bizhuteritë e familjes për të siguruar në mënyrë të paligjshme të shpëtuar familjen, kështu që në vitin 1942 Inge vjen si refugjate në Zvicër, ku ajo ishte vendosur në një kamp refugjatësh.

Më vonë ajo u martua me kompozitorin Otto Coleman dhe jetoi për një periudhë në Hollyëood, pas së cilës ajo u kthye në Zvicër.