FSK edhe me një aksion humanitar

0
21

Aksioni për dhurimin vullnetar të gjakut me moton “Dhuro gjak, shpëto jetë’’ për nevoja të Qendrës Kombëtare të Transfuzionit të Gjakut të Kosovës është aktiviteti i parë humanitar pas zyrtarizimit të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Ushtrisë, përcjell OxygenPress.

Pas Ministrisë së Mbrojtjes,  aktiviteti u zhvillua edhe në Kazermën e Forcave Tokësore “Adem Jashari” në Prishtinë.

Drejtori i Departamentit të Mjekësisë në Ministrinë e Mbrojtjes, kolonel dr. Xhevdet Tahiraj, duke parë nga afër mbarëvajtjen e aktivitetit, përgëzoi ushtarakët dhe shërbyesit civilë të FSK-së për gatishmërinë dhe motivimin e tyre për të dhuruar gjak, në të mirë të shëndetit të pacientëve të institucioneve shëndetësore të vendit tone, njofton ministria.

Vetëm gjatë një ditë, në Ministrinë e Mbrojtjes, aksionit i janë përgjigjur mbi 50 dhurues vullnetarë,  ndërsa në ditën tjetër mbi 70 dhurues nga KFT-ja dhe njësive pranshtabore të saj.

Aksioni humanitar për dhurimin e gjakut në Ministrinë e Mbrojtjes dhe në të gjitha kazermat e Forcës së Sigurisë të Kosovës do të vazhdojë deri më 4 shkurt 2019.

Ky është aksioni i parë humanitar për dhurimin e gjakut për këtë vit, dhe sipas planifikimit aksioni i dytë pritet të zhvillohet në muajt korrik dhe gusht.

Ushtarakët e FSK-së, përveç në aksione çdo herë kanë shprehur  gatishmërinë që t’iu përgjigjen kërkesave edhe në periudha të tjera të vitit./OxygenPress.info