Presidenti i Ukrainës nuk pranon federalizimin e vendit

0
28

Presidenti i Ukrainës Petro Poroshenko ka përjashtuar të martën mundësinë e federalizimit të vendit.

Në fjalimin para kombit në Ditën e Unitetit të Ukrainës, Poroshenko tha se Kievi po përpiqet për të rifituar territoret që akualisht janë jashtë kontrollit të qeverisë.

Moska dhe disa forca politike brenda vendit kanë shprehur mendimin se federalizimi i Ukrianës mund të hapë rrugën për të zgjidhur krizën pesëvjeçare në Ukrainën Lindore. (Fang Xiaoyu/Artan Goga)